Powered By Blogger

Friday, January 28, 2011

ADEM ATI (Litsea glutinosa (Lour.) C. D. Robins.)

ADEM ATI (Litsea glutinosa (Lour.) C. D. Robins.)



Local Name:

NAME OF REGION: Civil stone, beusai Civil, Civil tangkalak, Madang cotton (Sd);Adem ati, Kapu monkey, Nyampu wingka, Wuru shard (Jw). 
FOREIGN NAME: NAMEcrude drug Radix Litseae glutinosae; Roots Adem Ati. Litseae glutinosae Cortex; BarkAdem Ati. Litseae glictinosae Folium; Leaves Adem Ati.

Description:
The form of a tree, can reach 10 meters high. Woody stems and branches. Single leaf,elliptical shape, color green, and downy. Inflorescence a panicle, flowers yellowish-whitecrown. Round fruit, young fruit is green, after the old black. Roots saddle brown color.Parts used Root, bark, and leaves.


Usability In Society:

Roots:

1. Diarrhea.
2. Diabetes.
3. Inflammatory bowel disease.
4. Purulent inflammation of the skin (topical).

Bark and leaves (topical):
1. Ulcer;
2. Bleeding wounds;
3. Tranquilizers;
4. Purulent inflammation of the skin;
5. Inflammation of the breast;

INGREDIENTS AND dosing:

1.Diabetes

Remedy:
Adem Ati 5 grams of root, leaf 4 slices fresh Salam, Water 140 ml
How to manufacture:
Created infusion.
How to use:
Taken 2 times a day, morning and afternoon, each drank 100 ml.

2.Diarrhea, Enteritis

Remedy:
Roots Adem Ati 6 grams, 6 grams of fresh turmeric rhizome, water 110 ml
How to manufacture:
Created by infusion or poured boiling water.
How to use:
Drink 1 a day 100 ml.
Duration of treatment:
Repeated for 3 days (Diarrhoea), 14 days (Inflammatory bowel disease). If it does notshow symptoms of healing are encouraged to see a doctor.

3.Purulent inflammation of the skin, Sore Breasts, Luka, and Boils

Remedy:
Bark / leaf fresh taste Adem Ati, Sambilata leaf to taste, Water to taste.
How to manufacture:
Crushed to form a paste.
How to use:
Roll out the paste on the skin of the sick. Before dibaluri with pasta, and should be cleaned with warm water first.
Duration of treatment:
Updated every 3 hours.



Composition:
Alkaloids (group fenantrena and aporfina), flavonoida, tannins, polyphenols, andessential oils.

No comments:

Post a Comment